Overleg met wethouder Kuper (Emmen)


Het platform heeft voor de tweede keer in een half jaar tijd overleg gevoerd met wethouder Kuper van de gemeente Emmen.

De aanleiding voor het gesprek was het OV naar station Emmen-Zuid, dat eigenlijk alleen per trein bereikbaar is. Er is een belbuslijn 5 die een keer per uur aansluitend op de stoptrein uit Zwolle een ritje maakt naar de Brinkenweg (helemaal rond) in de wijk Bargeres en weer terug naar het station, aansluitend op de stoptrein naar Zwolle. Aansluitend op de andere treinen (de sneltreinen en de stoptreinen van/naar Emmen) wordt geen vervoer aangeboden. De behoefte daaraan op de trein van/naar Emmen is er niet vanwege het bestaan van buslijnen 3 en 4 van Emmen naar de wijken Rietlanden en Bargeres.

Het gebruik van de belbuslijn is minimaal, tot nu toe slechts 20 ritten. Een van die ritten is geweest voor een lid van het platform. Haar conclusie: laat ik het er maar niet meer op wagen. Verder mist een belbus bij de laatste twee ritten in de late avond. Doorrijden naar Emmen is dan geen optie omdat de stadsbus dan niet meer rijdt. Vroeger kon je uitstappen op station Bargeres en lopen naar huis.

De directeur van het OV-bureau (ook aanwezig) zegde toe de gang van zaken op te nemen met het taxibedrijf dat de lijnbelbus verzorgd en te kijken of de ritten tot en met de laatste trein kunnen worden aangeboden.