Platform spreekt met wethouder Langius

Vijf leden van het OV-Consumentenplatform Drenthe hebben vrijdag 1 juni gesproken met wethouder Langius van de gemeente Assen.

Wethouder Langius is onder andere verantwoordelijk voor het verkeer en vervoer in de gemeente. In het gesprek met de wethouder zijn twee onderwerpen uitvoerig besproken.

Het eerste onderwerp was het OV in de gemeente. In de dienstregeling van 2012 was de stadsdienst op zondag verdwenen. De leden van het OV-Consumentenplatform zijn verontwaardigd over dit besluit. Inwoners van Assense wijken hebben ook op zondag recht op OV. Er zijn tenslotte voldoende inwoners die geen beschikking hebben over een auto. Ook is gesproken over de toekomst van het servicebusconcept in Assen.

Het tweede onderwerp dat werd behandeld is het stationsgebied. De stationsomgeving, het stationsgebouw en de fietsenstalling gaan op de schop. De leden hebben de wethouder meegegeven om bij de verantwoordelijke partijen aan te dringen op een toegankelijk toilet met ruime openingstijden en een bewaakte fietsenstalling, waar OV-fietsen niet via een automatisch te openen hek kunnen worden afgehaald. Dit met het oog op het succes van de OV-fiets en de tijd die het duurt voordat je een bewaakte stalling kunt betreden, wat zou kunnen leiden tot lange rijen.