Reactie op uitgangspunten GVVP Emmen


Op de augustusvergadering heeft gemeente Emmen de uitgangspunten voor het GVVP Emmen gepresenteerd aan het OV-Consumentenplatform Drenthe.

Gemeente Emmen is van plan het OV in Emmen een impuls te gaan geven. Het platform juicht dit toe. Aandachtspunten zijn wat het platform betreft: doorstroming van het verkeer en de aanleg van vrije busbanen. Bij een eventuele nieuwe locatie van het treinstation is doorstroming ook een belangrijk punt van zorg, aangezien de spoorbomen bij het huidige treinstation soms lang naar beneden blijven.

Het platform heeft de gemeente meegegeven naar de (potentiele) OV-reiziger te luisteren bij het bedenken van acties voor het stimuleren van OV-gebruik. Tevens zijn er voorbeelden beschikbaar van geslaagde acties in andere delen van Nederland.

Het verbeteren van de infrastructuur van de Vechtdallijnen (treinverbinding Emmen - Zwolle) is een langgekoesterde wens van het OV-Consumentenplatform. Alleen (gedeeltelijke) spoorverdubbeling is een duidelijke infrastructurele verbetering. Zo kunnen er meer treinen rijden en zijn vertragingen makkelijker op te vangen. Gemeente Emmen wil een bijdrage leveren aan de verbetering van de Vechtdallijnen.

Tenslotte heeft het platform aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van het OV in Emmen. Ook in Emmen wonen mensen met een visuele of lichamelijke beperking en voor deze mensen dient het OV toegankelijk te zijn.