Viziris abonnement geldig per 8 mei 2011


Vanaf 8 mei 2011 dient is het Viziris abonnement bij Qbuzz in Groningen en Drenthe te gebruiken. Reizigers moeten hierbij wel inchecken.

Reizigers met een visuele beperking komen in aanmerking voor het Viziris abonnement. Het abonnement heeft de volgende kenmerken:

  • Het is een reisproduct, dat uitsluitend op een persoonlijke OV-chipkaart kan worden geladen. Het reisproduct is vanaf de ingangsdatum een jaar geldig.
  • Het kan uitsluitend worden gekocht door reizigers met een visuele beperking, die in het bezit zijn van een OV-begeleiderspas (B) en geldig legitimatiebewijs en dat kunnen aantonen. Ook dient u in het bezit te zijn van een persoonlijke OV-chipkaart.
  • Het Viziris abonnement is een jaar geldig; u betaalt hiervoor € 10 per maand via automatische incasso. Hiervoor tekent u een machtigingsformulier, verkrijgbaar bij het loket van de vervoerders of aan te vragen bij Connexxion. Per maand wordt dan € 10 van uw rekening afgeschreven.
  • Het abonnement en de automatische incasso kunt u iedere maand voor de 15e van de maand stopzetten. Beeindigen van het abonnement kan alleen bij het loket van de vervoerder waar u het abonnement gekocht heeft.
  • Ook met het Viziris abonnement dient u altijd in te checken met de OV-chipkaart, omdat u anders geen geldig vervoerbewijs heeft. Om de proef te laten slagen is het van belang dat u ook uitcheckt.

Meer informatie over het Viziris abonnement is te vinden op de website van Ooglijn.