OV-Consumentenplatform pleit voor bus in Oosterhaar

Het Dagelijks Bestuur van OV Bureau Groningen Drenthe heeft besloten de servicebus, die nu door Haren rijdt, te schrappen. Het Openbaar Vervoer Consumentenplatform Groningen pleit in reactie daarop voor een lijnbus in de wijk Oosterhaar.

Servicebus

Voordat de servicebus 3 jaar geleden is gestart, reed lijn 54 door Oosterhaar. Het platform pleit er voor dat bus 54 weer door een deel van Oosterhaar gaat rijden. In Oosterhaar wonen ongeveer 5.500 personen. Als compensatie voor het schrappen van de servicebus wil het OV Bureau een lijnbelbus (pdf, 5.8 kB) introduceren.

Foto van Arriva trein

Reizigers moeten dan eerst bellen, voordat er een bus komt. Het platform vindt dat een stap in de goede richting, maar heeft de voorkeur voor een lijnbus. Daarmee hebben inwoners van Oosterhaar op regelmatige tijden een directe verbinding met de stad Groningen, net als in het verleden. Bus 54 rijdt nu via Onnen – Rijksstraatweg - Groningen. Volgens het platform behoort een korte lus door Oosterhaar naar de Rijksstraatweg tot de mogelijkheden.

Bekijk het verslag voor meer informatie (doc, 19 kB).