Behoud papieren treinkaartjes!


Het OV-Consumentenplatform Drenthe roept NS op om het papieren kaartje te behouden zo lang alle kinderziektes van de OV-chipkaart nog niet zijn opgelost.

Veel reizigers zijn ongerust over het verdwijnen van de papieren kaartjes. Zo is er nog veel onduidelijkheid rondom de chipkaart. Enkele voorbeelden. Het is (nog) niet mogelijk om bij een reis met verschillende vervoerders slechts een keer in en uit te checken. Ook is er geen oplossing voor het reizen over twee periodes met en zonder korting. Verder is de aanschaf van een voordeelurenabonnement nodeloos ongewikkeld, aangezien de reiziger een nieuwe persoonlijke chipkaart ontvangt. Als de reiziger dan al over een persoonlijke chipkaart met automatisch opladen beschikt, dient dit overgezet te worden op de nieuwe kaart en moet de reiziger het reissaldo op de 'oude' chipkaart terug zien te krijgen. Daarvoor moeten vanzelfsprekend verschillende formulieren ingevuld worden. Klantvriendelijk is het zeker niet.

Daarom wil het platform eerst een oplossing voor alle problemen voordat er gedacht kan worden aan het afschaffen van het papieren kaartje.