Belbus-stress Emmen-Zuid


De belbus (lijn 5) van en naar station Emmen-Zuid voldoet niet aan de eisen, blijkt uit een impressie van een reis met de belbus.

Vorige week wilde ik om half 9 met de belbus. Ik belde volgens mijzelf om half acht, maar toen ik de telefoniste eindelijk aan de lijn kreeg zei die: u bent twee minuten te laat. Maar ik wil u wel opnemen in het rooster. Er komt precies om half negen een taxi bij de bushalte.

Ik was er ruim op tijd. Om half negen, geen taxi. Het werd later en ik dacht die trein haal ik nooit meer. Gelukkig daar kwam de taxi, wel te laat. Stapt u maar gauw in zei de chauffeur. Ze hadden verschillende ritten ingepland om half negen. Moet ik afstempelen, vroeg ik. Nee, hoor was het antwoord, ik heb geen stempel. Op weg naar het station belandden wij achter een breed voertuig, dat bezig was het plantsoen te fatsoeneren. Wij konden er niet langs. Toen we eindelijk bij het station aankwamen, kwam de trein er aan. De taxichauffeur toeterde en de treinconducteur wachtte in de voorste wagon. Ik gauw naar de trein. Ik moet nog inchequen zei ik tegen de conducteur, maar de incheque paal is een eind verderop. Stap maar gauw in was het antwoord. In Nieuw Amsterdam moest ik er uit. De conducteur zwaaide en riep: toch nog goed gekomen, he!!! Dat wel en ook nog wel gratis.

Maar toen ik twee dagen later weer met die trein moest heb ik het er niet op gewaagd. Ik ben om kwart over 8 met de reguliere bus naar het station in Emmen gegaan. En heb daar de trein genomen zonder belbus-stress.