“OV-Uitdaging Binnenstad Groningen, voor leden van de Raad”

Het OV-CP-Groningen nodigt de leden van de Raad van Groningen  uit om zich twee weken afhankelijk te maken van openbaar vervoer.

In februari beslist de gemeenteraad van Groningen waarschijnlijk of de binnenstad voor busreizigers net zo goed toegankelijk blijft als nu.

Het ziet er naar uit dat het college van B&W vandaag met definitieve voorstellen komt om de bereikbaarheid van het stadscentrum voor bussen te verslechteren. De loopafstanden voor busreizigers zouden dan aanzienlijk langer kunnen worden. Zoals de plannen nu lijken uit te vallen, zouden bijvoorbeeld reizigers uit o.a. de Korrewegwijk, Beijum, Lewenborg en uit plaatsen als Leek, Roden, Zuidlaren en Annen aanzienlijk veel verder moeten lopen om een aantal bestemmingen in de binnenstad te bereiken.

Het imago van een bereikbare binnenstad wordt mogelijk op de tocht gezet.

We hopen dat raadsleden voordat ze definitieve besluiten nemen, zich (extra) willen verdiepen in het stadse openbaar vervoer door te ervaren hoe (prettig) het is om door het OV te worden gehaald of gebracht in het hart van de stad, op Grote Markt en Aa-Kerkhof.

Het OV-CP-Groningen wil daarom met raadsleden afspreken dat zij twee weken lang voor hun vervoer naar de Binnenstad alleen van ‘benenwagen’ en openbaar vervoer gebruik maken.

Na afloop gaat het OV-CP dan in gesprek met raadsleden over de ervaringen en over mogelijke wijzigingen of alternatieven voor de voorstellen van B&W.

Wij willen de leden van de raad graag ondersteunen bij  het nemen van goede besluiten, vandaar deze actie.